Jokkmokk

Referat: Unbyns IF - Jokkmokk

Återstart på säsongen efter sommar - hemma mot Jokkmokk som värvat några bra namn från Harads.
Vi förväntade oss alltså en jämn match.
Vi ställde upp med Marcus i mål, backlinje med Erik, Niclas, Patrik och John. Mittfält med Jens, Simon, Kris och Linus. Martin och Aidan framåt.
Avbytare: Käll, Jarro, Kribbo, Andree och Danne

Matchen börjar med en 30 minuters period där vi är alldeles för tveksamma och låter dom rulla boll för enkelt. VI lämnar dessutom det centrala mittfältet lite för tomt vilket gör det enklare för dom. Som tur är kan dom inte skapa några jättelägen direkt men det känns som en tidsfråga. Mitt i denna period får vi straff (efter en hands tror vi). Den sätter Aidan säkert i målisens högra kryss. Detta speglade inte alls matchbilden förstås. Sen kan dom ganska snabbt kvittera efter en tilltrasslad situation i boxen där vi inte får bort kulan och dom kan istället spela den i sidled till deras spelare som får den mellan benen på Marcus när han skall sidledsförflytta.
Mot slutet av halvleken spelar vi upp oss lite och jämnar ut. Det kändes som om dom blev trötta.

I andra matar vi på med chans efter chans. Många lägen högkaratiga. Deras keeper slår upp sin skada (som vi tror vi åsamkade honom i förra matchen - Danne!). Tyvärr lyckas vi hela tiden få skotten i magen på honom. I nåt läge kan han slänga sig trots smärtor och göra en bra räddning - heroiskt kämpat av deras målis.
Martin, Linus, Käll, Aidan, Erik, Danne...listan kan göras lång på våra spelare som hade gllene lägen att avgöra. Med 15 kvar kan så Simon bruncha in bollen efter en vändning i boxen (framspelad från kanten av Kris - kommer jag ihåg rätt?). Hur rättvist som helst i det läget. Med 10 kvar kan dom så kvittera på hörna när en av deras spelare hinner först på första stolpen sätter dit foten och får den turligt i bortre krysset. I stort sett deras enda chans i andra halvlek. Kändes grymt tungt, men vi skapar några till chanser, men den vill inte in.

Tycker vi gör bra försvarsarbete i backlinjen. Vi spelar kreativt och bra anfallsspel i andra där vi kommer runt fint på kanterna med framförallt Linus och Käll som springer mycket. 2-2 mot Jokkmokk är nog inte så dåligt trots allt, för dom har ett rätt bra lag som komemr att ta fler poäng